Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšie rasové nepokoje vo Fergusone: Tiekla krv, streľba na policajta!

Vo Fergusone postrelili policajta
Vo Fergusone postrelili policajta (Zdroj: SITA)

FERGUSON – V meste Ferguson v americkom štáte Missouri, dejisku rasovo motivovaných protestov, postrelili v sobotu policajta. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

Bližšie okolnosti incidentu, ku ktorému došlo v miestnom komunitnom centre, neboli bezprostredne známe. Po osobe, podozrivej zo streľby bolo vyhlásené pátranie. Podľa správ miestnych médií policajta postrelili do ramena, avšak nie je v ohrození života.

Vo Fergusone, predmestí St. Louis, biely policajt 9. augusta zastrelil nezbrojeného 18-ročného černošského mladíka Michaela Browna. Odvtedy je toto prevažne černošské mesto dejiskom opakovaných protestov a násilností. Napätie ešte zvýšili policajné zásahy voči demonštrantom, ktoré mnohí považovali za neprimerane tvrdé. 

Vo štvrtok tento týždeň šéf polície vo Fergusone Tom Jackson zverejnil video s ospravedlnením rodine a celej komunite. Okrem iného sa ospravedlnil za to, že Brownovo mŕtve telo zostalo ležať na ulici príliš dlho. 
Časťou obyvateľstva nebolo vyhlásenie prijaté pozitívne, čo vyvolalo nové pouličné protesty. Jacksona totiž mnohí vinia za tvrdé policajné zásahy a požadujú jeho odchod. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu