Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri samovražednom útoku prišlo o život 15 študentov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KANO - Najmenej 15 študentov zahynulo a ďalších vyše 30 utrpelo dnes zranenia pri dvoch samovražedných útokoch na školu v severonigérijskom meste Kano. Informovala o tom agentúra AP

Podľa policajného komisára v Kane Aderenleho Shinabua štyria muži na trojkolesovom taxíku chceli preniknúť do komplexu štátenej vysokej školy v Kane. Keď ich príslušníci bezpečnostnej služby zastavili a chceli prehľadať ich vozidlo, útočníci spustili paľbu z ručných zbraní.

Dvom páchateľom sa podarilo vniknúť do budovy školy, pričom jeden z nich vošiel do plnej prednáškovej miestnosti, kde odpálil nálož, ktorú mal pripevnenú na tele. Ďaší útočník sa odpálil ešte skôr, ako sa mu podarilo vniknúť do ďalšej učebne. Pri útoku zahynuli aj obaja atentátnici.

Nigérijskí predstavitelia obvinili z útoku islamistov zo skupiny Boko Haram. Tá je zodpovedná aj za päť samovražedných bombových útokov, ku ktorým došlo v Kane v júli. 

Skupinu Boko Haram obviňujú aj zo série samovražedných útokov a atentátov s použitím náloží umiestnených v autách, pri ktorých v jej baštách na severovýchode Nigérie, ako aj v metropole Abuja a v najväčšom meste krajiny Lagos zahynuli desiatky ľudí. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu