Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Putin uviedol armádu do plnej pohotovosti

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin z pozície vrchného veliteľa ozbrojených síl nariadil mimoriadne "kontroly pripravenosti" bojových zložiek na Ďalekom východe.

Podľa ministra obrany Sergeja Šojgua sa to týka takzvanej východnej armádnej oblasti, kam patrí napríklad aj námorná hranica s Japonskom a pevninská hranica s Čínou. Miestni vojaci dostali rozkaz zostať "v plnej pohotovosti". Jedným z deklarových cieľov nariadenia je otestovanie spolupráce medzi armádou a miestnymi ministerstvami v prípade ozbrojeného konfliktu, informujú ruské tlačové agentúry.

Podobné mimoriadne armádne kontroly ako aj vojenské manévre Rusko od vypuknutia konfliktu na Ukrajine nariadilo už viackrát a zakaždým zvýšili napätie medzi Moskvou a Kyjevom. Západ Putina obviňuje, že týmto spôsobom chce demonštrovať svoju vojenskú silu. Zatiaľ čo Rusko v reakcii na ochladenie vzťahov so Západom posilňuje svoju obchodnú spoluprácu s Čínou, Japonsko sa pridalo k Európskej únii a Spojeným štátom a voči Moskve zaviedlo sankcie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu