Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pri Jamajke sa zrútilo americké lietadlo: Bol v ňom významný podnikateľ!

Larry Glazer
Larry Glazer (Zdroj: SITA)

HAVANA - Malé lietadlo, ktorého pohyb zaznamenalo riadenie letovej prevádzky nad morom neďaleko pobrežia amerického štátu Florida, pričom jeho pilot nereagoval na výzvy, sa zrútilo do mora neďaleko karibského ostrova Jamajka. Informovala o tom agentúra Reuters.

Lietadlo sprevádzali americké stíhačky typu F-15. Tie sa podľa Severoamerického veliteľstva protivzdušnej obrany (NORAD) od neho odpojili, keď prekročilo hranicu kubánskeho vzdušného priestoru.

Predstaviteľ jamajskej armády Basil Jarrett potvrdil, že lietadlo sa zrútilo do mora približne 14 kilometrov severovýchodne od mesta Port Antonio. "Môžeme potvrdiť, že lietadlo sa zrútilo," povedal Jarrett. Informácia o počte ľudí na palube havarovaného stroja nebola bezprostredne po nehode známa.

Podľa Amerického federálneho úradu pre letectvo (FAA) jednomotorové turbovrtuľové lietadlo typu Socata TBM700 vzlietlo včera o 08.45 h miestneho času z medzinárodného letiska Greater Rochester, pričom riadenie letovej prevádzky naposledy nadviazalo kontakt s jeho pilotom o 10.00 h miestneho času.

Pilot, ktorého meno nezverejnili, podal FAA letový plán na let z Rochesteru do mesta Naples na Floride. "Stíhačky F-15 k podozrivému stroju vzlietli o 11.30 h a sledovali ho až po hranice kubánskeho vzdušného priestoru, kde sa od neho odpojili," povedal hovorca NORAD Preston Schlachter.

Televízia CNN informovala, že piloti stíhačiek videli pilota lietadla v očividne bezvládnej polohe. Na webovej stránke FlightAware, ktorá sa venuje sledovaniu leteckej premávky, sa lietadlo o 14.00 h objavilo nad Karibikom južne od Kuby. Stránka FlightAware zobrazila identifikačné číslo lietadla ako N900KN. Podľa záznamov FAA vlastnila lietadlo firma Buckingham Properties patriaca podnikateľovi Larrymu Glazerovi, ktorý je zároveň predsedom Asociácie majiteľov a pilotov TBM.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu