Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vo vojne na Ukrajine zomrel učiteľ telocviku z Brna: Komunisti ho velebia za jeho boj!

(Zdroj: YouTube)

PRAHA - Na Ukrajine údajne už zahynuli dvaja Česi, ktorí bojovali na strane proruských separatistov. Mali padnúť v boji pri meste Miusynsk, kde sú aj údajne pochovaní. Ich smrť oznámila česká komunistická strana, ktorá ich oslavuje ako hrdinov. Dokonca im venovala aj spomienkové video.

Jedným z Čechov je údajne učiteľ telocviku Ivo Stejskal, ktorý ešte nedávno vyučoval malé deti v Brne telocvik a občiansku náuku.  Prázdniny si však zrejme chcel spestriť  a vydal sa po boku proruských separatistov bojovať na východ Ukrajiny.  Zaplatil však za to životom. Podľa vyhlásenia Oldřicha Grundy, ďalšieho Čecha, ktorý na Ukrajine bojuje, zomreli Ivo Stejskal a Vojtěch údajne už 12. augusta.

Na  regionálne stránke KSČM vo Frýdku - Místku sa vzápätí objavilo spomienkové video, ktoré Stejskala oslavuje ako hrdinu a bojovníka proti fašizmu. Nechýba ani ruská hymna zábery ruskej televízie, ktorej

Stejskal reaguje na to, prečo na Ukrajinu prišiel. " Musíme prísť a ísť bojovať. Aj tu bojujú Slovania. Je to genocída rusko-ukrajinského ľudu, "povedal.

Podľa denníka Blesk však Stejskal v Brne dlhoval pomerne veľkú čiastku na nájomnom a hrozilo mu vysťahovanie. Nie je preto vylúčené, že sa na Ukrajine nechal najať ako žoldnier za peniaze. Ti berú údajne až 300 eur.

Ivo Stejskal

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu