Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pri západnom pobreží Gónska našli 4 telá, neznáme plavidlo predtým vyslalo SOS

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠTOKHOLM - Štyroch mŕtvych ľudí našli dnes pri pobreží západného Grónska, deň po tom, ako neidentifikované plavidlo vyslalo v tejto oblasti tiesňové volanie. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na políciu.

Telá našli na brehu ostrova Appat v západnom grónskom zálive Disko. Pátracia operácia stále pokračuje, ale polícia nemá žiadne informácie o druhu plavidla, ktoré vyslalo núdzový signál, ani tom, či sa na palube nachádzali aj iní ľudia.

"Nejde o výletnú loď - keby bola, mali by sme lepšiu komunikáciu," uviedol telefonicky pre DPA zástupca policajného šéfa Morten Nielsen. Pátranie sa rozbehlo na základe signálu Mayday, volania o pomoc, že plavidlo sa potápa, ktorý zachytila v utorok neskoro večer pobrežná rádiotelegrafická stanica Aasiaat, ktorá monitoruje rádiovú komunikáciu.

"Počasie bolo dosť zlé, fúkal vietor a pršalo," charakterizoval utorkové poveternostné podmienky policajný predstaviteľ. Do vzduchu vzlietol záchranný vrtuľník a pátral až do zotmenia. Keď dnes pátranie pokračovalo, posádka zbadala telá, ktoré potom previezli do grónskeho mesta Ilulissat na identifikáciu. Polícia uviedla, že podľa jej predpokladov pochádzali štyri obete z plavidla, ktoré vyslalo signál volania o pomoc. Okrem vrtuľníka sa na pátraní zúčastnili aj miestne člny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu