Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Missouri to vrie, pokračujú masové rasové nepokoje

V Missouri pokračujú rasové nepokoje Zobraziť galériu (5)
V Missouri pokračujú rasové nepokoje (Zdroj: SITA)

FERGUSON - Slzotvorný plyn a gumené projektily použili poriadkové sily v noci nadnes proti veľkému davu demonštrantov v mestečku Ferguson v americkom štáte Missouri, kde polícia v sobotu zastrelila mladého neozbrojeného Afroameričana. Informovala o tom agentúra AP.

Šéf fergusonskej polície Tom Jackson uviedol, že ľudia sa v pondelok celý deň zhromažďovali pri vypálenom obchode so zmiešaným tovarom a večer už začal pomerne mohutný dav páchať výtržnosti.

Podľa Jacksona niektorí protestujúci hádzali na policajtov kamene a z davu sa ozývala sporadická streľba, na čo polícia odpovedala slzotvorným plynom a proti demonštrantom použila nesmrtiace brokové strelivo.

V Missouri pokračujú rasové
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Demonštrácie a miestami násilné protesty vo Fergusone trvajú od soboty, keď tam policajt zastrelil 18-ročného černošského mladíka. Mladík bol údajne neozbrojený a policajta neprovokoval.

Kamarát zastreleného mladého muža vypovedal, že v sobotu popoludní išli po ceste a policajt v hliadkovacom aute ich požiadal, aby použili chodník. Došlo k výmene názorov a následne policajt na mladíka niekoľkokrát vystrelil.   

V Missouri pokračujú rasové
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu