Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pátracie tímy OSN našli aj druhú čiernu skrinku havarovaného lietadla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia.org)

BAMAKO – Mierová misia OSN dnes informovala, že jej experti našli aj druhú čiernu skrinku z lietadla leteckej spoločnosti Air Algérie, ktoré sa zrútilo vo štvrtok v odľahlej oblasti na severe Mali. Zahynulo pri tom všetkých 118 ľudí na palube.

OSN dodala, že údaje z čiernej skrinky pomôžu pri objasňovaní okolností pádu lietadla, ktoré sa zrútilo počas letu z Ouagadougou, metropoly Burkiny Faso, do Alžíru.  Trosky lietadla sa podarilo nájsť na území Mali neďaleko hraníc s Burkinou Faso vo štvrtok večer. Vyšetrovatelia a ich pomocné tímy vtedy zaistili aj prvú z dvoch čiernych skriniek.

Prvotné informácie uvádzali, že v lietadle typu McDonnell Douglas MD-83, ktoré si spoločnosť Air Algérie prenajala od španielskych aerolínií Swiftair, bolo 110 cestujúcich zo 14 krajín a šesť členov posádky zo Španielska. Francúzske médiá v piatok tento počet korigovali na 118 cestujúcich, pričom počet obetí z Francúzska sa z 51 zvýšil na 54, vrátane desiatich členov jednej rodiny. 

Francúzsky minister dopravy Frédéric Cuvillier v piatok povedal, že pravdepodobnou príčinou nešťastia bolo zlé počasie a nie teroristický útok. Havarované lietadlo bolo podľa vyhlásenia španielskej vlády v dobrom stave a prešlo všetkými povinnými technickými kontrolami. Stroj mal osvedčenie letovej spôsobilosti platné do konca tohto roka a ešte 22. júla ho opäť kontrolovali na letisku Marseille.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu