Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Severná Kórea odpálila do vôd Japonského mora delostrelecké granáty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SOUL - Viacero delostreleckých granátov odpálila dnes Severná Kórea do vôd Japonského mora v blízkosti námornej hranice s Južnou Kóreou. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na juhokórejskú armádu.

Severokórejské delostelecké granáty boli odpálené z pevniny, z miesta neďaleko prísne stráženej hranice medzi oboma krajinami. Dopadli do vôd Japonského mora pri východnom pobreží Kórejského polostrova.  

Južná Kórea na paľbu bezprostredne nereagovala, keďže strely skončili v severokórejských vodách. Pri západnom pobreží Kórejského polostrova došlo tento rok medzi oboma krajinami ku dvom prípadom vzájomnej delostreleckej paľby. 

Podľa juhokórejskej agentúry Jonhap dnes KĽDR celkovo vypálila až okolo 100 striel, a to pravdepodobne z delostreleckých raketometov. Agentúra sa odvolala ne bližšie nešpecifikované vojenské zdroje zo Soulu. 

Severná Kórea od začiatku tohto roka uskutočnila nezvyčajne vysoký počet raketových skúšok, ktoré sa rátajú na desiatky. Naposledy v nedeľu odpálila neďaleko svojho východného pobrežia dve balistické strely.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu