Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

USA sprísňujú bezpečnostné kontroly elektroniky na letiskách!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký Úrad pre bezpečnosť dopravy (TSA) nepovolí mobilné telefóny ani niektoré elektronické prístroje v lietadlách smerujúcich do USA z určitých zámorských letísk, ak prístroje nebudú nabité. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na TSA.

Nové opatrenie je súčasťou plánu amerického úradu, ktorý oznámil ešte tento týždeň a ktorý má posilniť bezpečnosť. Panujú totiž obavy, že organizácia al-Káida na Arabskom polostrove so sídlom v Jemene a Front an-Nusra, odnož al-Káidy v Sýrii, sa pripravujú na odpálenie dopravného lietadla.

Na určitých letiskách budú zrejme bezpečnostní agenti žiadať cestujúcich pri kontrole, aby si zapli elektronické prístroje, a ak nebudú mať energiu, nepovolia vziať si ich na palubu lietadla. Uviedol to TSA.

Americký zdroj oboznámený so záležitosťou povedal, že laptopy budú patriť k tým prístrojom, ktoré budú musieť pasažieri na požiadanie agentov zapnúť pri bezpečnostných kontrolách.

Americkí predstavitelia sa obávajú, že mobil, tablet, laptop alebo iný elektronický prístroj by mohol byť použitý ako bomba.

 Predstavitelia USA vyčlenili obzvlášť smartfóny, vrátane iPhonov vyrobených spoločnosťou Apple a mobilných telefónov Galaxy od Samsungu - tie budú musieť prejsť mimoriadnymi bezpečnostnými kontrolami pri priamych letoch do USA z Európy, Blízkeho východu a Afriky. TSA takisto vyzval na prísnejšie kontroly obuvi cestujúcich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu