Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pápež vyzýva: Rešpektujme prírodu, neuchyľujme sa k jej deštrukcii

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

CAMPOBASSO - Pápež František navštívil dnes región Molise na juhu Talianska. Na stretnutí s tamojšími študentmi odsúdil ničenie tropických dažďových pralesov a ďalšie formy "hriešneho" drancovania prírody, oznámila agentúra Reuters.

Podľa pápeža je jednou z najväčších výziev našej doby nájdenie takej podoby rozvoja, ktorý bude rešpektovať prírodu a nebude sa uchyľovať k jej deštrukcii. 

"Keď sa pozriem na Ameriku, aj na moju vlasť (Južnú Ameriku) tak mnoho lesov, úplne vyrúbaných, sa stalo pôdou ... ktorá už nedokáže dávať život. Toto je náš hriech, využívanie Zeme, ktorej nedovolíme, aby nám poskytla to, čo má v sebe," povedal František počas vystúpenia na univerzite v meste Campobasso. 

Okrem študentov jeho príhovor počúvali aj miestni chudobní farmári a nezamestnaní. Pápež, ktorý v súčasnosti pracuje na encyklike na tému vzťahu človeka a prírody, hovoril bez vopred pripravených poznámok. 

Po vystúpení na univerzite sa pápež v rámci jednodňovej pastoračnej návštevy arcidiecézy Campobasso-Boiano odobral na miestny štadión, kde odslúžil omšu za účasti tisícov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu