Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zrútenie budovy v Indii si vyžiadalo najmenej 61 obetí!

Zrútenie budovy v indickom Čennaj Zobraziť galériu (9)
Zrútenie budovy v indickom Čennaj (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Na najmenej 61 sa medzičasom zvýšil počet obetí kolapsu 11-poschodovej budovy vo výstavbe, ku ktorému došlo pred piatimi dňami v juhoindickom meste Čennaj.

Podľa slov hovorcu indickej polície Karunu Sagara záchranári našli pri prehľadávaní trosiek mŕtve telá ďalších 18 ľudí, 27 osôb sa podarilo spod nich dostať včas a zachrániť.

Ako informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu, na zozname nezvestných zostáva ešte niekoľko osôb. Záchranné práce dospeli už do záverečnej fázy.

K zrúteniu budovy došlo v sobotu počas intenzívnych zrážok v čase, keď si robotníci práve preberali týždennú mzdu na prízemí objektu.

Príčiny kolapsu sú naďalej predmetom vyšetrovania a nie sú zrejmé, je však pravdepodobné, že došlo k porušeniu platných predpisov alebo nerešpektovaniu projektu.

Indická polícia už v uplynulých dňoch zadržala piatich manažérov  - dvoch riaditeľov a dvoch inžinierov zo stavebnej spoločnosti Prime Sristi, ako aj pracovníka stavebného dozoru.

V troskách iného zrúteného objektu, polstoročie stojacej štvorposchodovej budovy v Naí Dillí, prišlo takisto v sobotu o život 11 osôb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu