Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Indii sa zrútili dve budovy: V troskách zahynulo najmenej 19 ľudí

V Indii naďalej pátrajú v troskách zrútených budov Zobraziť galériu (4)
V Indii naďalej pátrajú v troskách zrútených budov (Zdroj: SITA)

DILLÍ - Sobotňajšie zrútenie dvoch domov v indickej metropole Dillí si vyžiadalo najmenej 19 obetí na životoch. Záchranné tímy vybavené zbíjačkami aj lopatami dnes podľa agentúry AP pátrajú po ďalšej viac ako desiatke osôb, ktoré pravdepodobne zostala pod sutinami.

V sobotu sa najskôr zrútil schátraný štvorposchodový dom, pod ktorého troskami zahynulo 11 ľudí. Nešťastie prežil iba jeden človek. Objekt sa zosunul v dôsledku stavebných prác na susednom pozemku. Neskôr sa zrútil tiež rozostavaný dvanásťposchodový obytný dom. Nešťastie mohli zaviniť i prudké búrky sprevádzané lejakmi, ale úrady príčinu ešte len vyšetrujú.

Štyria robotníci zahynuli na mieste a ďalší štyri podľahli svojim zraneniam po prevoze do nemocnice. Hospitalizovaných bolo 12 osôb. Doteraz bolo z druhého zrúteného domu vyslobodených 26 živých murárov a pátranie po ďalších pokračuje. Na hľadaní ďalších obetí aj cez noc pracovalo zhruba 300 policajtov a hasičov.

Prípady zrútenia budov nie sú v Indii ničím neobvyklým. Niektorí stavitelia zneužívajú vysoký dopyt po bývaní a laxné stavebné predpisy a kontroly v krajine k znižovaniu kvality prác na úkor kvantity, k používaniu nekvalitných materiálov alebo k navyšovaniu budov o nepovolené ďalšie poschodia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu