Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zdiskreditovaný politik dostal záchvat počas tlačovky: Rozplakal sa ako malé dieťa!

Ryutaro Nonomura je na smiech celému svetu.
Ryutaro Nonomura je na smiech celému svetu. (Zdroj: YouTube)

KOBE - Včerajšia tlačová konferencia japonského politika sa stala hitom internetu. Pri vysvetľovaní využitia verejných fondov na rôzne viac či menej služobné cesty sa nahlas a nekontrolovateľne rozplakal. Ryutaro Nonomura (47) bol do úradu v meste Hyogo na západe Japonska zvolený ešte v roku 2011, teraz je obvinený z peňažných machinácií.

Na svojich 195 údajne služobných cestách minul 21 343 eur z oficiálnych zdrojov, pričom až 106-krát navštívil rôzne málo osídlené oblasti bez toho, aby o tom podal akúkoľvek správu či vysvetlil, z akých dôvodov na tieto miesta cestoval.

Počas trojhodinovej tlačovej konferencie v Kobe sa zrazu doslova rozreval a pomedzi hlasné vzlyky začal vysvetľovať: „Konečne som sa stal členom vlády... s jediným cieľom zmeniť spoločnosť... toto Japonsko... chcem zmeniť túto spoločnosť... zameral som na to celý svoj život... vari nerozumiete?“

Sociálne siete si z jeho prejavu vyrábajú jeden príspevok za druhým. V Japonsku sa o tom hovorí všade. „Keď som bol malý, poznal som dieťa ako on. Dieťa, ktoré sa snažilo vysvetliť čo chce hysterickým plačom,“ komentujú Nonomurove správanie komentátori na Twitteri.

Aj my máme svoju legendárnu tlačovku

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu