Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia pri výbuchu v Egypte: Strážnik prišiel o manželku aj dcéru (†18)

Výbuch v Egypte
Výbuch v Egypte (Zdroj: SITA)

KÁHIRA – Dve bombové nálože, ktoré dnes explodovali v telefónnej ústredni na predmestí egyptskej Káhiry, si vyžiadali život 18-ročného dievčaťa a jej matky. Informovali o tom dnes bezpečnostné zdroje, ktoré pripomenuli, že k incidentu došlo niekoľko dní po tom, ako séria explózií zasiahla káhirské metro.

Dve výbušné zariadenia boli uskladnené v budove telefónnej ústredne, ktorá je ešte stále vo výstavbe. Obeťami sú dcéra a manželka strážnika rozostavanej budovy, ktorý býva v prístavbe pri objekte. Rozostavaná budova sa po výbuchu čiastočne zrútila. V dôsledku výbuchu bola poškodená aj veža mobilného operátora, takže najbližšie najmenej dva dni bude bez signálu najmenej asi 800 ľudí žijúcich v okolí.

Podľa agentúry AP vyšetrovatelia informovali, že neznáme osoby nastražili dve bombové nálože v tesnej blízkosti trojposchodovej budovy a aktivovali ich pomocou mobilu. Stredajšie výbuchy na štyroch staniciach metra v egyptskej metropole Káhira spôsobili zranenia ôsmim ľuďom a vyvolali paniku medzi ľuďmi dochádzajúcimi ráno do práce. K ďalšej explózii došlo pred jedným z káhirských súdov. Išlo o prvú útoku tohto druhu od uvedenia Abdala Fattáha as-Sísího do úradu egyptského prezidenta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu