Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Protikorupčná polícia zasahovala v Prahe: Predražený tender nemocnice!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Česká protikorupčná polícia zasahovala dnes v súvislosti s údajne predraženou objednávkou na skenovanie chorobopisov nemocnice Na Homolce v Prahe na viacerých miestach.

Ako informoval internetový server Lidovky.cz, polícia zadržala štyri osoby, vrátane bývalého riaditeľa Vladimíra Dbalého a primára chirurgického oddelenia Michala Toběrného.

Dejiskom zásahu bolo aj sídlo spoločnosti Bialešová s.r.o., ktorá pre nemocnicu robí účtovníctvo. V prípade čelia dve osoby obvineniu zo zločinu zjednania výhody pri zadávaní verejnej objednávky a pri verejnej súťaži a zločinu legalizácie výnosov z trestnej činnosti, ďalšie dve osoby obvineniu zo spoluúčasti vo forme pomoci k zločinu zjednania spomínanej výhody.

Pražská vrchná zástupkyňa Lenka Bradáčová sa vo vyjadrení pre Lidovky.cz obmedzila na potvrdenie faktu, že trestné konanie, ktorého procesné úkony prebiehajú, súvisí s jednou z verejných objednávok nemocnice Na Homolce, respektíve jej vedenia.

Neskôr písomne potvrdila, že stíhané sú štyri osoby a že skutočne ide o objednávku digitalizácie chorobopisov. Podozriví mali spôsobiť nemocničnému zariadeniu škodu vo výške najmenej 56,9 milióna Kč a neoprávnene sa obohatiť o 53,4 milióna Kč. Polícia už prípad opakovane vyšetrovala, avšak štátne zastupiteľstvo vyšetrovanie dvakrát zastavilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu