Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Metalista ubodal speváčku svojej kapely, jeho náprava je vylúčená

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Dvadsaťpäťročný otec troch detí Jiří Funda sa dnes pri pražskom mestskom súde priznal k januárovej vražde dievčaťa v byte pod Vyšehradom. Študentka z Mostu, ktorá krátko spievala v jeho začínajúcej kapele, ho pristihla pri krádeži svojich peňazí. Mladíkovi hrozí až výnimočný trest väzenia, podľa znalcov je jeho náprava takmer vylúčená.

Dvadsaťjedenročná dievčina zomrela 6. januára, so svojím vrahom sa zoznámila zhruba dva mesiace predtým. Zadlžený Funda, ktorý bol predtým už štyrikrát odsúdený za majetkovú trestnú činnosť, vypovedal, že od nej chcel podvodom získať peniaze. Zháňala notebook, a tak si vymyslel, že jeho známy jeden predáva. Naoko jej s ním vybavili stretnutie u nej v byte, šiel s ňou vybrať do bankomatu 15 000 korún a potom ju odprevadil domov.

Zhruba po hodine jej povedal, že si historku s počítačom vymyslel, a spýtal sa jej, či mu vybrané peniaze nepožičia. Keď odmietla a odišla do kuchyne umyť riad, pokúsil sa jej bankovky zobrať z kabelky. Dievčina ho však uvidela. Funda dnes prišiel s obhajobou založenou na tom, že sa mu začala vyhrážať zabitím jeho detí, na polícii však predtým nič podobné neuvádzal. Z kuchynskej linky zobral nôž a dievča zozadu podrezal a potom ho dobodal v predsieni. Prezliekol sa do náhradného oblečenia, ktoré si vraj so sebou vzal kvôli plánovanej návšteve posilňovne, zobral peniaze a mobil obete a z bytu odišiel.

Znalci na súde uviedli, že Funda má hlboko pokrivený hodnotový systém. Jeho chladnokrvné správanie prirovnali k nedávnemu prípadu, kedy podobne starý mladík tiež v Prahe ubil svoju matku hokejkou.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu