Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nechce sa vám ísť na skúšku? Vymeňte sa! V Číne tak spravilo 127 študentov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PEKING - Úrad pre prijímanie na vysoké školy v čínskej provincii Che-nan dnes oznámil, že najmenej 127 študentov si najalo iných ľudí na to, aby v ich mene urobili dôležitú prijímaciu skúšku. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Úrad v provincii Che-nan v strednej Číne prisľúbil úplné a dôkladné vyšetrenie podvodu po tom, ako Čínska centrálna televízia v utorok odvysielala reportáž so škandálnym odhalením o spomínaných praktikách.

Vzdelávacie inštitúcie zaviedli veľmi prísne pravidlá, ktoré majú zabrániť podvádzaniu počas skúšky nazývanej "gaokao" - tá sa v Číne pokladá za najlepší odrazový mostík pre kariérny postup. Podvádzanie, napríklad pomocou elektronických prístrojov, nie je nič nové, avšak najímanie náhradníkov bolo zatiaľ skôr zriedkavosťou.

Takmer všetci čínski stredoškolskí študenti musia podstúpiť túto skúšku, ak chcú pokračovať v štúdiu. Dosiahnutý výsledok je potom hlavným kritériom pre prijatie na želanú univerzitu.

Konkurencia v provincii Che-nan je obzvlášť silná, pretože tam žije veľká populácia študentov a na tamojších univerzitách je menej voľných miest v porovnaní s mnohými inými provinciami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu