Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Futbal zabíja: Traja Číňania zomreli pri sledovaní zápasov na MS!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ottawacitizen.com)

PEKING - Čínsky futbalový fanúšik zomrel po tom, ako kvôli práve prebiehajúcemu šampionátu takmer vôbec nespal. Jeho telo našli sedieť na pohovke pred televízorom, kde pozeral zápas Holandsko - Španielsko. Okrem neho postihol rovnaký osud aj ďalších dvoch mužov.

Dvadsaťpäťročného muža našli v jeho dome v blízkosti Šanghaja minulý piatok pár hodín po tom, ako Holandsko deklasovalo Španielsko vo futbale 5:0. Časový posun je oproti Brazílii, kde sa majstrovstvá sveta konajú, je zhruba jedenásť hodín, čo znamená, že čínski fanúšikova musia zostať hore celú noc, aby mohli sledovať jednotlivé zápasy.

Dotyčný zápas sa v piatok začínal o štvrtej hodine poobede miestneho času a v Číne sa skončil okolo piatej hodiny ráno. Lekári sa domnievajú, že smrť mladíka bola spôsobená práve nedostatkom spánku. A keďže to nebolo prvýkrát, čo nebohý v noci kvôli futbalu nespal, jeho organizmus bol príliš vyčerpaný a skolaboval, informuje denník Daily Mail.

Ďalším nešťastníkom je tridsaťdeväťročný muž, ktorý sledoval futbal tri noci za sebou. Zomrel v nedeľu, počas zápasu Uruguaj - Kostarika dostal mŕtvicu. Ešte počas života trpel vysokým krvným tlakom.

Treťou obeťou je bývalý profesionálny futbalista Li Ming-čchiang, ktorý zomrel na infarkt po zápase medzi Austráliou a Čile. Priatelia päťdesiatjedenročného muža zavolali ihneď lekársku pomoc, no oživiť sa ho už nepodarilo.

Nie je to prvý raz, čo čínski futbaloví zanietenci zomreli, pretože dlho pozerali zápasy počas šampionátu. Počas Euro 2012 istý muž strávil jedenásť bezsenných nocí tým, že pozeral každý zápas na turnaji, až nakoniec zomrel od vyčerpania. Nemocnice v Číne zas zaznamenali nárasť pacientov hospitalizovaných s príznakmi extrémnej únavy v priebehu majstrovstiev sveta v roku 2006 a 2010.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu