Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Búrka zrovnala zo zemou hudobný festival: Stromy padali ako zápalky, 3 mŕtvi, aj deti!

Kemp stromy zrovnali so zemou Zobraziť galériu (2)
Kemp stromy zrovnali so zemou (Zdroj: YouTube)

ČEĽJBINSK - Hudobný festival Ilmensky, ktorý sa cez víkend konal v ruskom meste Čeľjabinsk, sa skončil niekoľkonásobnou tragédiou. Oblasťou sa totiž prehnala silná búrka, ktorá po sebe zanechala troch mŕtvych vrátane dvoch detí.

Minulú sobotu okolo piatej hodine podvečer zasiahla Čeľjabinský región na východe Ruska búrková smršť. V meste sa práve v tom čase konal festival umeleckej piesne.

Silný vietor vyvrátil desiatky stromov, ktoré dopadli na festivalový kemp. Pochovali troch ľudí - štyridsaťosemročnú ženu, sedemročné dievčatko a desaťročného chlapca. Ďalších deväť osôb utrpelo v dôsledku vyvrátených borovíc zranenia.

Búrka zrovnala zo zemou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Úrady okamžite evakuovali približne dvadsaťtisíc návštevníkov festivalu, aby nedošlo k ešte väčšiemu nešťastiu. Guvernér Čeľjabinskej oblasti Boris Dubrovsky nariadil vyšetrovanie tragédie, informovali ruské médiá.

K podobnému nešťastiu došlo v roku 2009 aj na trenčianskom hudobnom festivale Pohoda, keď v dôsledku silného vetra spadol veľký stan na jednu zo scén. O život vtedy prišli dvaja ľudia a desiatky ďalších sa zranili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu