Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Stačili centimetre: Čech zaspal a takmer skončil pod kolesami rýchlika

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DOLNÉ SLIVNO - Na streche Priamo pred kolesami rýchlik skončilo dnes ráno na Mladoboleslavsku auto, ktorého vodič zaspal za volantom. Motorista mal ale šťastie, pri zrážke s vlakom bol len ľahko zranený. Povedal to hovorca krajskej polície Pavel Truxa. Kvôli nehode bol prerušená prevádzka na trati mezi Prahou a Turnovem, miesto vlakov museli jazdiť autobusy.

Nehoda sa stala pred 08:00 na železničnom priecestí pri Dolnom Slivnom. "Vodič zaspal, a kvôli tomu potom nabúral do navestia .Voz sa prevrátil na strechu na koľaje," opísal nehodu Truxa. S autom sa potom Stretol rýchlik idúci do Prahy.

"Muž utrpel celkové pomliaždenie tela a zlomeninu hornej končatiny, bol stále pri vedomí transportovaný do vinohradskej nemocnice v Prahe. Nikto ďalší nebol zranený," doplnila hovorkyňa stredočeskej záchrannej služby Petra Effenbergerová.

Výstražný semafor na priecestí podľa Železničnej inšpekce vo chvíli zrážky fungoval. "Nehoda sa udiala na železničnom priecestí zabezpečenom svetelnou výstražnou signalizáciou bez závor, pričom podľa zistení na mieste bolo zabezpečovacie zariadenie v čase nehody v činnosti," povedal hovorca inšpekcie Martin Drápal. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu