Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Akciu si premyslel, aj tak ho chytili: Mladík prepadol záložňu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SEREĎ - Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže so zbraňou 31-ročného muža. Seredčan, prechodne bývajúci v Trnave, potreboval peniaze a za jediný spôsob, ako sa dostať k peniazom, považoval prepadnutie peňažného úradu. Celú akciu si vopred premyslel, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

 "Do záložne si odniesol notebook a za získané peniaze si kúpil plynovú pištoľ s príslušenstvom. Na miesto činu sa doviezol taxíkom a keď v jeho okolí nik nebol, zamaskoval sa tak, aby mu bolo vidieť len oči," priblížila hovorkyňa. V utorok (3.6.), krátko pred 12.00 h vošiel do úradu a bez slov do výrezu okienka položil zbraň. Keď pracovníčka lupiča uvidela, odišla do vedľajšej miestnosti.

"Muž sa zľakol a priestor opustil. Vyslaní policajti ho podľa popisu identifikovali na neďalekej autobusovej zastávke, kde sa ku všetkému priznal a mužom zákona odovzdal zbraň," pokračovala. Policajti muža zadržali a predviedli pred vyšetrovateľa.

Ten ho vzápätí obvinil zo zločinu lúpeže závažnejším spôsobom konania a do rozhodnutia súdu o vzatí do väzby je obvinený umiestnený v cele policajného zaistenia. "Za vykonanú lúpež mu v prípade dokázania viny hrozí väzenie na sedem až 12 rokov," zdôraznila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu