Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Intenzívne zrážky v Česku stále spôsobujú problémy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Intenzívne zrážky aj naďalej spôsobujú značné problémy v rôznych oblastiach ČR.

Stredočeskí hasiči zasahujú už od rána v okolí mesta Příbram, kde sa ráno pretrhla hrádza Linhart medzi obcami Zduchovice a Kamýk nad Vltavou. Príslušníci nasadených útvarov sa usilujú dostať vodu z prístupovej komunikácie, futbalového ihriska i príbytkov.

Už v priebehu uplynulej noci sa zvýšili hladiny vodných tokov na Plzensku. Vltava na svojom pražskom úseku zrejme dosiahne hranicu prvého povodňového stupňa, preto v metropole mali dnes o 18.00 h uzavrieť protipovodňové vráta na kanále Čertovka, vyplýva z informácií internetového serveru iDNES.cz a spravodajskej televízie ČT24.

Stav ohrozenia, tretí stupeň povodňovej aktivity trvá naďalej na rieke Klabava v okolí Hrádku a Novej Hute, ako aj na rieke Úslava v plzenskej štvrti Koterov.

Vodný živel neumožňuje železničnú dopravu v úsekoch Chotětov - Mladá Boleslav hlavná stanica, respektíve Mladá Boleslav hlavná stanica - Mladá Boleslav-Debř. V regióne preto ČSD v uvedených prípadoch nasadzujú náhradnú autobusovú dopravu, a to aj v prípade tranzitu diaľkových vlakov, vyplýva z informácií na webe prepravcu.

Práve z okolia Mladej Boleslavi dnes hlásili najviac zrážok, konkrétne na meracej stanici Semčice zaznamenali v priebehu hodiny 51 milimetrov. Intenzívne búrky hlásia aj z okresov Kutná Hora, Kolín, Nymburk, podobný vývoj možno očakávať aj v okresoch Chrudim a Pardubice.

V Stredočeskom i Plzenskom kraji sú kvôli záplavám dočasne neprejazdné viaceré cesty, situáciu v prvom z nich komplikujú navyše zosuvy pôdy.

V meste Klatovy došlo popoludní ku kolapsu časti strechy firemného objektu, z ktorého evakuovali viac ako dve desiatky osôb. K ujmám na zdraví našťastie nedošlo.  Praha 28. mája (TASR) - Intenzívne zrážky aj naďalej spôsobujú značné problémy v rôznych oblastiach ČR. Materiálne škody, ktoré spôsobil vodný živel v ČR, a to predovšetkým zatopením početných pivničných priestorov, sa odhadujú už na desiatky miliónov Kč.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu