Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Nočný dážď v Poltári: Zaplavilo niekoľko domov

Po nočnom daždi ostalo zaplavených niekoľko domov v obciach okresu Poltár Zobraziť galériu (2)
Po nočnom daždi ostalo zaplavených niekoľko domov v obciach okresu Poltár (Zdroj: TASR)

POLTÁR - Niekoľko zaplavených domov, cesty s nánosmi blata a nepriechodné jarky a rigoly - to je výsledok nočného intenzívneho dažďa v niektorých obciach okresu Poltár.

"Silný dážď začal u nás asi o polnoci. Voda spolu s blatom z polí potom zaplavila časť dediny v blízkosti kostola," povedala starostka Českého Brezova Viera Stanová.

Živel zničil rigoly popri poľnej ceste, znečistil hlavnú cestu smerom na Poltár a voda i bahno sa dostali aj do jedného rodinného domu. "Už som hovorila aj s družstevníkmi, ktorí by mali na inkriminovanom poli vykonať nejaké opatrenia," podotkla starostka. Škody zatiaľ nevyčíslila, blato z cesty čistia svojpomocne.

V ďalšej obci Poltárskeho okresu v Brezničke zasahovali po daždi aj hasiči. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v B. Bystrici Erika Piatera hasiči odčerpali počas dvoch výjazdov do obce vodu zo zaplavených pivníc niekoľkých rodinných domov.

V obci Uhorské blato z polí zaplavilo takmer jeden kilometer obecných komunikácií. "Zalialo aj dvory a studne v troch rodinných domoch. Našťastie, znečistená voda nevnikla do obydlí," povedal TASR starosta Jozef Sakala. Na odstraňovaní nánosov blata z ciest pracujú v súčasnosti nezamestnaní z obce a tiež cestári.

Na Trstín sa vylialo bahno z polí už tretíkrát


V priebehu štyroch dní už tretíkrát zaplavilo bahno z polí časť obce Trstín pri Trnave. Dnes od ráno po utorkovej (27. 5.) večernej búrke odstraňujú obyvatelia a dobrovoľní hasiči blato z komunikácie a chodníkov na tzv. Dolnom konci. Dnes o tom informovala starostka obce Marta Genčúrová.

Postihnutá je časť pri križovatke štátnej cesty v smere na Trnavu a cesty druhej triedy v smere na Vrbové, komunikácia je ale prejazdná. Ťažkosti však majú obyvatelia priľahlých domov, ktorí podľa starostkinho vyjadrenia majú problém s výjazdmi áut.

Prvý raz silný dážď narobil starosti Trstínčanom v noci zo soboty 24. mája na nedeľu 25. mája, keď obec zasiahla prívalová dažďová vlna a z neďalekých polí nad dedinou sa dostalo do lokality množstvo dažďovej vody a bahna. Obyvatelia to stačili odstrániť, no situácia sa opakovala v nedeľu 25. mája v noci, keď musela byť doprava na križovatke zastavená na päť hodín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu