Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Súd zamietol Kramného žiadosť o prepustenie: Plánoval útek!

(Zdroj: ČTK)

OSTRAVA - Petr Kramný obvinený z vraždy manželky a dcéry počas minuloročnej dovolenky v Egypte zostáva vo väzbe. Rozhodol o tom dnes Okresný súd v Karvinej. Informoval o tom predseda súdu Ján Chowaniec.

"Žiadosť o prepustenie z väzby podala právna zástupkyňa obvineného. Bol ale podaný aj návrh štátneho zástupcu na ponechanie vo väzbe," uviedol Chowaniec. Sudkyňa sa však stotožnila z obáv vyšetrovateľov, ktorí tvrdia, že sa Kramný už raz pokúšal utiecť. Plánoval podľa nich únik pred spravodlivosťou ešte počas pobytu v Egypte. Preto stále extistuje hrozba, že by sa o to pokúsil opäť. Podľa českého Blesku sa Kramný počas procesu viackrát rozplakal.

Rozhodnutie sa nepáči advokátke Kramného Jane Rejžkove. "Na mieste sme si podali sťažnosť," povedala právnička. Podľa nej neexistuje dôkaz, že by sa Kramný chcel skrývať alebo utiecť. "Naopak sme preukázali, že má ekonomické a sociálne väzby v Českej republike," povedala. Žalobca Vít Legerský má opačný názor. "Už len hrozba vysokého trestu môže byť impulzom pre to, aby človek začal premýšľať o úteku," povedal. Dodal, že sa ale opieral aj o konkrétne poznatky, ktoré nechce zverejňovať.
    
Rejžková doplnila, že pred časom podala aj návrh na zastavenie trestného stíhania. "V týchto dňoch ho prokurátor zamietol," povedala. Podobný návrh chce podávať opakovane. "Ešte sa čaká na nejaké listiny, ktoré prišli z Egypta. Teraz sa prekladajú. Neviem, čoho sa majú týkať," uviedla.
Ďalej tvrdí, že v Egypte sa v súvislosti s úmrtím Češky a jej dcéry vedie trestné stíhanie proti konkrétnej osobe. Ide údajne o niekoho, kto v hoteli manipuloval s jedom. "Túto informáciu mám od kolegu právnika. Ešte nie je oficiálna," uviedla.
    
Legerský to považuje za málo pravdepodobné. "Veľmi o tom pochybujem. Budeme sa to ale snažiť overiť cez veľvyslanectvo v Káhire. To je pre nás najrýchlejší kanál," povedal. Potvrdil ale, že sa čaká na preklad dokumentov z Egypta. "Žiadali sme tamojšie úrady o zaslanie kompletného spisu. Niečo prišlo. Je to všetko v arabčine. Ešte ale nevieme, či to je kompletný spis alebo jeho časť," povedal.

Matka s dcérou zomreli koncom minulého júla v hoteli v egyptskej Hurghade, kde rodina trávila dovolenku. Médiá pôvodne špekulovali o tom, že ženy boli otrávené, neskôr sa objavili informácie, že ich mohol zabiť elektrický prúd. Kramný, ktorý je vo väzbe, vinu od začiatku popiera. Svoj postoj nezmenil. Moravskosliezski policajti, ktorí ho obvinili z vraždy koncom februára, doteraz príčinu úmrtia nekomentovali. Rovnako tak zatiaľ neboli zverejnené výsledky pitvy ani výsledky testu na detektore lži, ktorý Kramný podstúpil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu