Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Šialenec zastrelil pri univerzite 7 ľudí: Pálil po policajtoch z auta, potom sa zabil!

(Zdroj: YouTube)

SANTA BARBARA - Strelec zabil v blízkosti univerzitného kampusu v Kalifornii z idúceho auta sedem ľudí a ďalších sedem osôb zranil. Incident sa stal v piatok večer miestneho času v Santa Barbare. Podľa dnešnej správy agentúry AP išiel muž v aute sám a prišiel o život, keď narazil do zaparkovaného automobilu.

Pôvodne sa hovorilo o troch obetiach. Šerif Santa Barbary Bill Brown dnes oznámil, že mŕtvych je sedem vrátane útočníka. Útočník vraj začal strieľať po policajtoch a potom sa snažil ujsť. Vyšetrovatelia potom našli muža v havarovanom BMW mŕtveho so strelnou ranou v hlave, zrejme z jeho vlastnej zbrane.

Okolnosti mužovho činu sa ešte len vyšetrujú, jeho motívy nie sú známe. Hovorkyňa Brownovho úradu povedala, že paľba začala o deviatej večer miestneho času vo štvrti Isla Vista u kampuse Kalifornskej univerzity. Úrad potom vydal zákaz vychádzania z okolitých domov.

Jeden zo svedkov povedal v miestnej televízii, že videl idúce auto, z ktorého niekto strieľal na dve dievčatá. Jedna z nich bola mŕtva na mieste, druhá utrpela ťažké zranenia.

V Isla Vista sa často organizujú večierky. V apríli sa jeden z nich vymkol kontrole a prerástol v bitku, pri ktorej bolo zranených 44 ľudí a polícia tam zadržala na sto ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu