Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tragédia v Kolumbii: Pri požiari autobusu zahynulo najmenej 32 detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BOGOTA - Preplnený autobus vezúci mladých ľudí domov z cirkevného podujatia zachvátil v nedeľu v meste Fundación na severe Kolumbie požiar. O život prišlo najmenej 32 detí, informovala s odvolaním sa na miestne úrady agentúra AP.

Regionálny náčelník polície plukovník Adan León uviedol, že na mieste tragédie našli živých 18 ľudí vrátane viacerých dospelých. Zdôraznil však, že tieto informácie nie sú úplné a bilancia obetí sa môže zvýšiť.

León dodal, že v autobuse sa nachádzalo podľa odhadov 50 ľudí, pričom väčšina z nich mala menej než 14 rokov. "To túto tragédiu ešte zhoršuje," citovala ho AP.

Autobus, vezúci ľudí vracajúcich sa z podujatia v miestnom evanjelickom kostole, mohol podľa miestnych predstaviteľov oficiálne prevážať len 38 cestujúcich. Starostka Luz Estella Duranová pre televíziu RCN povedala, že vyšetrovatelia zatiaľ nestanovili príčinu požiaru.

Kolumbijský prezident Juan Manuel Santos, ktorý sa zúčastňoval na predvolebných podujatiach v metropole Bogota týždeň pred prezidentskými voľbami, oznámil, že pocestuje do mesta Fundación.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu