Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dobrá správa pre slovenských fanúšikov: Na MS do Bieloruska aj bez víz!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slováci, ktorí chcú povzbudiť našich hokejistov priamo na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku, sa do Bieloruska dostanú aj bez víz. Potrebujú len platný cestovný pas a lístok na niektorý zo zápasov či permanentku.

"Lístky a permanentky na zápasy je potrebné si starostlivo uschovať a preukázať sa nimi aj pri výstupe z krajiny na hraničnom prechode a tiež pri možných bezpečnostných kontrolách aj mimo hokejových zápasov," informuje slovenský rezort diplomacie pred začiatkom šampionátu na svojej webovej stránke.

Pri vstupe do krajiny budú na hraničných prechodoch zriadené osobitné vybavovacie pruhy pre návštevníkov majstrovstiev sveta v hokeji. Bezvízový vstup do Bieloruska je povolený od 25. apríla do 31. mája. Po príchode na teritórium Bieloruska platí pre cudzincov povinnosť registrácie, každý zahraničný návštevník je povinný zaregistrovať sa do piatich pracovných dní odo dňa prekročenia bieloruskej hranice.

Registrovať sa možno v každom z hotelov, ale aj v registračných miestach Ministerstva vnútra Bieloruskej republiky. Pri pobyte nad päť dní v Bielorusku je potrebné ohlásiť a zaregistrovať adresu svojho pobytu v Bielorusku na najbližšom oddelení milície. Pri ubytovaní v hoteli túto povinnosť spravidla zabezpečuje 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu