Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Militanti z Boko Haram zabili vyše 200 dedinčanov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ABUJA - Nigérijská islamistická skupina Boko Haram zabila viac než 200 ľudí počas útoku na dedinu na severovýchode Nigérie. V stredu o tom informoval miestny denník Daily Trust.

Útok sa podľa neho stal v noci z pondelka na utorok, keď ozbrojenci na obrnených vozidlách a nákladných autách prepadli dedinu Gamboro v štáte Borno. Miestny poslanec Abdulrahman Teral povedal, že doteraz narátali 200 obetí, ešte však podľa neho "nespočítali všetkých mŕtvych". Medzi obeťami je aj 16 policajtov. Ozbrojenci zničili časti dediny vrátane veľkého trhoviska a podpálili nákladné autá naložené tovarom.

Útoky zo strany Boko Haram sa v poslednej dobe zintenzívňujú. Skupina, ktorej názov v preklade znamená Západné vzdelanie je hriešne, uniesla pred troma týždňami údajne vyše 200 školáčok, ktorých osud nie je známy.

Boko Haram odštartovala povstanie proti vláde v roku 2009 a odvtedy prišli o život už tisíce ľudí. Armáde sa síce povstalcov podarilo vytlačiť z niektorých oblastí, útoky proti obyvateľstvu však pokračujú a vláda čelí kritike, že jej snahy o potlačenie islamistov sú nedostatočné. Nigérijský prezident Goodluck Jonathan už však akceptoval ponuku zo strany Spojených štátov na pomoc v boji proti terorizmu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu