Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Súdne pojednávanie v kauze Varholíkovej pokračuje v septembri

Eva Varholíková
Eva Varholíková (Zdroj: Tv Makíza)

BUDAPEŠŤ - Odvolací súd v Budapešti odročil plánované júlové dni pojednávania v prípade Slovenky Evy Varholíkovej, ktorú za spôsobenie smrteľnej dopravnej nehody v Maďarsku vlani odsúdil prvostupňový súd na šesť rokov väzenia. Informoval o tom dnes hovorca súdu János Koszta s tým, že pojednávanie bude pokračovať až v septembri.

Podľa hovorcu malo druhostupňové súdne pojednávanie pokračovať 7., 10. a 14. júla, avšak nový súdny expert určený súdom požiadal o 30 dní na vypracovanie nového odborného posudku, v čom mu súd vyhovel. Expertíza bude musieť byť pripravená do 20. júla.

"Vzhľadom na uvedenú skutočnosť a na letné prázdniny súdu vytýčil senát na pokračovanie pojednávania 8.-12. september," dodal Koszta.

Súd na pojednávaní 22. mája odvolal súdneho znalca obhajoby. Eva Varholíková sa v ten deň ospravedlnila pozostalým po obetiach nehody.

Slovenka, jazdiaca pod vplyvom alkoholu, narazila 21. augusta 2012 na diaľnici M3 vo vysokej rýchlosti do vozidla značky Fiat Punto. Na miestne v ňom zahynuli traja ľudia. Ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

Obvinenú odsúdil Okresný súd v Gödöllö 22. novembra 2013 na šesť rokov väzenia v nápravnovýchovnom ústave s najmiernejším stupňom stráženia za trestný čin spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.

Súd nariadil odsúdenej zákaz riadenia motorových vozidiel na päť rokov a vyhovel jej žiadosti o domácu väzbu. Od obvinenia z trestného činu ohrozenia cestnej premávky ju súd oslobodil. Na základe odvolania prokurátora vlani 3. decembra súd zrušil domácu väzbu a Slovenku previezli späť do väzenia.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu