Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pápež František daroval Jaceňukovi pero so slovami: Dúfam, že ním napíšete "mier"!

Arsenij Jaceňuk na návšteve u pápeža Františka Zobraziť galériu (5)
Arsenij Jaceňuk na návšteve u pápeža Františka (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Pápež František prijal dnes na krátkej audiencii úradujúceho ukrajinského premiéra Arsenija Jaceňuka. Hlavnou témou rozhovoru vo Vatikáne boli zrejme obavy v súvislosti s krízou v jeho krajiny, informovala agentúra DPA.

Jaceňuk venoval pápežovi fotografiu Námestia nezávislosti v Kyjeve, známeho ako Majdan. "Tu Ukrajinci bojovali za slobodu a za svoje práva," povedal. František mu podľa agentúry AP daroval plniace pero so slovami: "Dúfam, že týmto perom napíšete 'mier'."

Ukrajinský premiér sa predtým stretol s predsedom talianskej vlády Matteom Renzim. Vzhľadom na eskalujúce ukrajinsko-ruské napätie sa však Jaceňuk podľa členov svojej delegácie predčasne vráti na Ukrajinu ešte dnes a nezostane v Ríme na nedeľňajšie svätorečenie dvoch pápežov.

Jaceňuk predtým pre talianske noviny La Repubblica povedal, že pápeža poprosí, aby sa modlil na mier na Ukrajine, a že Renzimu vysvetlí, že Rusko chce vyprovokovať tretiu svetovú vojnu. Dodal, že nikto nevie, ako ďaleko chce zájsť ruský prezident Vladimir Putin - a podľa neho to pravdepodobne nevie ani Putin sám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu