Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Príšerný objav potápačov: V kajute potopeného trajektu našli 48 mŕtvych školáčok!

Nádeje na nájdenie živých osôb v potopenom trajekte sa nenaplnili
Nádeje na nájdenie živých osôb v potopenom trajekte sa nenaplnili (Zdroj: SITA)

SOUL - Potápači našli vo vraku potopeného juhokórejského trajektu Sewol telá 48 dievčat, ktoré boli natlačené v kajute pre 30 osôb, uviedla dnes agentúra DPA s odvolaním sa na televíziu CNN.

Počet oficiálne potvrdených obetí nešťastia dnes stúpol na 185 osôb, pričom utopené dievčatá do tejto bilancie ešte započítané neboli. Len 174 ľudí z celkovo 476 osôb na palube trajektu prežilo lodnú katastrofu.

Obeťami tragédie zo 16. apríla sa stali prevažne študenti strednej školy z Ansanu pri Soule, ktorí boli na výlete a trajektom cestovali z Inčchonu na turistami vyhľadávaný ostrov Čedžu.

Úrady medzitým vydali zatykače na ďalších štyroch členov posádky vrátane dvoch hlavných technických dôstojníkov. Vo väzbe sú už dlhšie kapitán, tretia dôstojníčka a kormidelník, ktorí nechali potápajúcu sa loď napospas osudu. Podľa mediálnych informácií už bolo celkovo zatknutých 11 členov posádky.

Príčina tragédie nie je zatiaľ známa. Vyšetrovatelia predpokladajú, že k nešťastiu došlo po tom, ako trajekt prudko zmenil smer plavby. Prevážal ľudí a automobily a jeho rovnováhu mohol narušiť nedostatočne zabezpečený náklad. Vyšetrovanie sa zameriava na ľudské zlyhanie a mechanickú chybu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu