Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Osud tínedžeriek z Rakúska: Údajne sa už vydali, sú vo výcvikovom tábore!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: onislam.net)

SÝRIA - Rakúska polícia sa obrátila na Interpol pri pátraní po dvoch moslimských školáčkach, ktoré sa podľa medializovaných informácií mali pripojiť k islamistickým bojovníkom v Sýrii. O prípade dnes informovala tlačová agentúra DPA.

Viedenské bulvárne noviny Kronen Zeitung v internetovom vydaní z 13. apríla uviedli, že z Bosny pochádzajúce dievčatá Sabina S. (15) a Samra K. (16) vraj nechali listy na rozlúčku. Dievčatá v listoch uviedli, že sú "na správnej ceste" a idú do Sýrie bojovať za islam. Chceli odletieť do Turecka, aby sa odtiaľ dostali do Sýrie. Priateľky zmizli zhruba pred desiatimi dňami.

Neskôr londýnske noviny Daily Mail písali o tom, že Sabina S. a Samra K. sú vo výcvikovom tábore a vydaté za moslimských mužov, pričom sa denník odvolal na bližšie neurčené rakúske zdroje.

Na internete sa objavili informácie, ktoré mali pochádzať od dievčat. Údajne napísali, že sa neboja smrti, pretože smrť je ich cieľom. Rodiny školáčok však pochybujú o pravosti odkazov na internete, ktoré sa už ani nedajú nájsť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu