Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Armáda oslobodila väčšinu zo školáčok, ktoré uniesli islamskí extrémisti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KANO - Nigérijská armáda oslobodila väčšinu zo 129 žiačok dievčenskej strednej školy v dedine Chibok, ktoré v pondelok večer uniesli zrejme príslušníci islamistickej sekty Boko Haram. Informoval o tom v stredu večer portál allafrica.com s odvolaním sa na hovorcu ozbrojených síl generálmajora Chrisa Olukolada.

Podľa jeho slov únoscovia majú vo svojej moci ešte osem dievčat. Vojaci zajali jedného z "teroristov", ktorí uskutočnili pondelňajší útok v dedine ležiacej na severe Nigérie v štáte Borno. Spravodajca BBC v Abuji však uviedol, že informácie o oslobodení dievčat zatiaľ neboli oficiálne potvrdené.

Únoscovia prišli k dievčenskej škole s nákladným autom a prinútili dievčatá nastúpiť. Guvernér štátu Borno predtým potvrdil, že 14 dievčatám sa podarilo páchateľom utiecť.

Skupina Boko Haram je činná na severe Nigérie, uskutočňuje útoky proti vládnym inštitúciám a civilistom. Nigérijský štát Borno je jedným z troch, v ktorých v máji vyhlásili mimoriadny stav. Úrady tak chceli obmedziť násilné útoky sekty Boko Haram.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu