Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Otec nájdeného Čecha prehovoril: Syn mal zomrieť kvôli vyšším záujmom!

V Nórsku nájdený Čech Michal
V Nórsku nájdený Čech Michal (Zdroj: ap.mnocdn.no)

HAVÍŘOV -Neopísateľnú radosť má Vladislav P. (74) z Havířova. Nájdený muž v Nórsku, ktorý hovorí piatimi jazykmi, je jeho syn. Potvrdili to testy DNA. Otec so synom dlhé roky pracovali ako znalci pre ministerstvo vnútra. Rodičia donedávna neznámeho muža Michala P. sa na budúci týždeň chystajú pre syna do Nórska.

"Viete, podpísal som polícii papier, že vám nič neprezradím. Ale médiá majú obrovskú moc a je dobré, že sa o všetkom začína hovoriť," povedal otec nájdeného Čecha Vladislav P.

Ako Vladislav ďalej uviedol, jeho syn Michal pracoval dlhé roky pre ministerstvo vnútra ako znalec. Posledná informácia, ktorú rodičia o synovi vedeli bola, že mal odletieť na Nový Zéland. So synom boli v kontakte. Videli ho naposledy pred štyrmi mesiacmi. Vtedy im povedal, že letí na Nový Zéland. Podľa otca bol Michal oblečený naľahko, no záhadne skončil v Nórsku.  

Nešťastní rodičia sa o syna veľmi báli a obavy stále pretrvávajú. "Čakám na vyhotovenie pasu, zabukovanie leteniek. Do Nórska s nami poletí právnik a prekladateľ. Nevieme, v akom stave syn je. Určite prežil peklo a prečkal ho len vďaka tomu, že robil kulturistiku a bol v skvelej forme. Nevieme, či nás spozná a netušíme, či sa s nami bude môcť ihneď vrátiť do republiky. Podľa jeho slov stále zostáva ohrozený neznámymi útočníkmi," prezradil pre denník Blesk ustráchaný otec.

Ako ďalej uviedol, podľa neho niekto z českej polície pochybil. Správa o záhadnom mužovi s českým prízvukom prišla na české policajné prezídium pred Vianocami. Vladislav sa domnieva, že zrejme skončila v šuplíku. Nahnevane hovorí, že syn podľa všetkého čakal, až sa jeho prípadu ujmú médiá.  

Otec nájdeného muža, súdny znalec a expert Vladislav nevyvrátil, že by mohlo ísť o veľmi vysokú hru. "Robím znalca v ekonomike a finančníctve do 100 miliónov korún. S mojou prácou synovo stratenie, týranie a mučenie súvislosť nemá. On nikdy nebol stíhaný a aj keď pôsobil v posledných rokoch ako SZČO, tak je možné, že išlo o vyššie záujmy, prečo zmizol a mal zomrieť," hovorí otec muža nájdeného v Nórsku.

Vladislav vysvetlil, že jeho syn mal prístup k super tajným informáciám. Domnieva sa, že jeho syn mal bezpečnostnú previerku na stupeň tajné. Ako skormútený otec prezradil, teraz riešia, aby bol jeho syn v pohode. S manželkou sa za neho postavia, prípadne budú chcieť aj odškodnenie. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu