Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Rodinná tragédia na Kanárskych ostrovoch: Mamy zachraňovali svoje deti, utopili sa!

Dve Britky zomreli pri záchrane svojich detí
Dve Britky zomreli pri záchrane svojich detí (Zdroj: Foto: youtube)

TENERIFE - Nepredstaviteľná rodinná tragédia sa stala na obľúbených Kanárskych ostrovoch. Pri útesoch sa hrali dve deti (10,14). Zmietla ich vlna, no obetavé matky im razom vyštartovali na pomoc. Obe sa utopili, keď sa usilovali zachrániť to najdrahšie, čo v živote mali.

Dve britské lekárky Uma Ramalinganová a Barathi Ravikumarová boli so svojimi rodinami na dovolenke na Tenerife. Ich deti desaťročný Hari a štrnásťročná Barathi sa hrali pri útese na pláži Paraiso. Odrazu ich však zmietla obrovská vlna.

Obetavé a milujúce matky razom vyštartovali do vody za svojimi deťmi, no vyslobodiť sa im ich nepodarilo. Naopak, v mori sa utopili. Deti nakoniec zachránili iní, no lekárkam už však nedokázali pomôcť.

„Povedala mi, že som jej zachránil život. Dívala sa s mamičkou a ostatnými, ako vlny narážajú o útes a jedna ju zmietla. Ani na sebe nemala plavky, mala kraťasy a tričko," povedal záchranca dievčatka, britský turista Adam Cramer.

Chlapca sa z mora podarilo vytiahnuť jeho otcovi Palanichamyovi Chandraovi (49), ktorý je tiež lekár. "Je zdrvený. Podarilo sa mu zachrániť Hariho, ale Umu už nie," povedal pre denník Daily Mail rodinný známy. Deti previezli záchranári do nemocnice, tam sa teraz zotavujú. Že ich mamičky už nie sú medzi živými, ešte nevedia.   

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu