Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Priaznivci Fideszu pochodujú Budapešťou, prehovorí aj Orbán

(Zdroj: TASR)

BUDAPEŠŤ - Tisíce priaznivcov vlády maďarského premiéra Viktora Orbána sa dnes zhromaždili na budapeštianskom Kossuthovom námestí, aby týždeň pred parlamentnými voľbami pochodom mestom vyjadrili podporu bloku vládnych strán Fidesz-KDNP.

Podujatie pod názvom Pochod mieru usporiadalo už po piaty raz Fórum občianskeho zomknutia (CÖF).

V predchádzajúcich rokoch sa týchto podujatí pravidelne zúčastňovali státisíce ľudí, svoje sympatie Orbánovi viackrát vyjadrili aj stovky Poliakov.

CÖF na dnešnom pochode očakáva rekordnú účasť; do hlavného mesta privážali ľudí autobusmi zo všetkých kútov krajiny. Pochod smeruje na Námestie hrdinov, kde popoludní vystúpi s prejavom predseda vlády a predseda Fideszu Viktor Orbán.

Politológ Tamás Fricz, ktorý je jedným z organizátorov pochodu, na svojom blogu napísal, že iniciatíva je potrebná nato, aby sa deklarovala potreba uzatvoriť obdobie postkomunizmu, a tým definitívne uzatvoriť i zmenu režimu.

"Začne sa obdobie demokracie založenej na národnej suverenite, ktorá bude spočívať na základoch silnej občianskej spoločnosti, občianskeho sebavedomia a na maďarsko-maďarskom zmierení," napísal Fricz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu