Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rusi píšu o provokácii pri hraniciach: Strieľali na nás Poliaci!

Rusom sa podarilo odfotiť čierne BMW, z ktorého mali zaznieť výstrely
Rusom sa podarilo odfotiť čierne BMW, z ktorého mali zaznieť výstrely (Zdroj: klops.ru)

GDANSK - Provokácia?! Ruské média začiatkom týždňa informovali, že asi 100 kilometrov od hraničného prechodu Grzechotki – Mamonowo II došlo k streľbe. Muž na BMW s poľskými poznávacími značkami mal údajne páliť po Subaru, v ktorom sedel ruský manželský pár. Tomu sa podarilo auto strelca aj odfotiť.

Ako informoval ruský portál klops.ru, manželský pár z Kaliningradu v utorok cestoval do poľského mesta Gdansk na nákup stavebného materiálu, keď ich asi 100 kilometrov od hraníc dobehlo čierne BMW s poľskou poznávacou značkou. Jeho vodič mal najprv Rusom v Subaru cez okienko ukazovať "obscénne gestá". Potom sa k ich autu nebezpečne priblížil a snažil sa ich vytlačiť z cesty.

"Na jednom mieste nás dobehol. Snažil sa nás vytlačiť na zvodidlá," povedal portálu Valery, vodič ruského Subaru. Holohlavý šofér za volantom BMW mal potom stiahnuť okienko a hľadať niečo v priehradke na palubnej doske. Následne údajne vytiahol predmet pripomínajúci zbraň a namieril ho na auto ruského páru.

Rusi píšu o provokácii
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: klops.ru)

V tom manželia začuli výstrely a poľské BMW zmizlo. Na Subaru malo po incidente ostať niekoľko preliačenín od guliek, ktoré podľa Valeryho svedčia o tom, že išlo o omračujúcu zbraň. K žiadnym zraneniam tak našťastie nedošlo. Len pred pár dňami pritom poľský premiér Donald Tusk pred podobnými provokáciami varoval. "Nemôžeme sa nechať vyprovokovať. Najmä pokiaľ ide o príchod Rusov do Poľska, ktorí by sa mohli stať predmetom tejto provokácie," vyhlásil.

Či sa streľba neďaleko hraníc skutočne odohrala, je otázne. Rusi vraj streľbu ohlásili pohraničnej stráži. Podľa poľských médií však žiaden takýto incident oznámení nebol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu