Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pápež pobozkal svoju zmenšenú verziu, chlapček to prijal s plačom

Pápež František pobozkal svoju zmenšeninu Zobraziť galériu (3)
Pápež František pobozkal svoju zmenšeninu (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Devätnásťmesačný Daniele De Sanctis bol dnes na Námestí sv. Petra vo Vatikáne za hviezdu. Keďže sa začína karnevalové obdobie, jeho matka ho obliekla do kostýmu milovaného pápeža Františka, od bielej róby až po malú čiapku na hlave a miniatúrny kríž. A pápež svoju malého "dvojníka" zobral na ruky a pobozkal, čo médiá vďačne zaznamenali.

Chlapček však prijal pápežský bozk s plačom, v cudzích rukách sa mu nepáčilo, napísala agentúra Associated Press. Vyzeral však celkom šťastne, keď ho členovia Švajčiarskej gardy nechali vďaka jeho kostýmu batoliť sa v uzavretej sekcii vatikánskeho námestia.

Jeho matka, Talianka Paola Ciabattiniová, povedala, že kostým vyrobila jedna zo starých mám. Inšpiroval ju vraj sám chlapček, ktorý si po umytí rúk dal uterák na hlavu ako kapucňu. "Bolo to gesto lásky k Svätému Otcovi... Celkom isto sme nemali v úmysle doberať si akýmkoľvek spôsobom cirkev," uviedla.

Počas karnevalu chodia deti v Taliansku celé dni po vonku často oblečené v rozličných kostýmoch - pirátov, princezien a teraz pápeža. Karneval predchádza pôstnemu obdobiu, po ktorom nasledujú veľkonočné sviatky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu