Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bývalý prezident Mursí prezradil štátne tajomstvo: Obvinili zo špionáže pre Irán!

Muhammad Mursí
Muhammad Mursí (Zdroj: TASR)

KÁHIRA - Egyptská prokuratúra dnes obvinila bývalého prezidenta Muhammada Mursího z prezradenia štátneho tajomstva iránskym revolučným gardám. Oznámila to agentúra AP.

Mursí a 35 ďalších členov Moslimského bratstva sa tajne chystali destabilizovať krajinu a spolupracovali so zahraničnými skupinami vrátane palestínskeho Hamasu a libanonského Hizballáhu, píše sa vo vyhlásení prokuratúry.

Exprezident dnes podstúpil krátke vypočúvanie, druhé v súdnom procese, ktorý sa začal 16. februára. Ďalšie je naplánované na 27. februára. Jeho advokáti vyšli von z pojednávacej miestnosti na protest proti tomu, že ich klienta i ďalších obžalovaných držali v sklenej zvukotesnej klietke.

Armáda zosadila Mursího vlani 3. júla po tom, ako milióny nespokojných Egypťanov vyšli do ulíc protestovať proti jeho rok trvajúcej vláde a požadovali jeho odstúpenie. Dočasná vláda dala odvtedy zatknúť tisíce jeho islamských stúpencov za podnecovanie a účasť na protestoch.

Vlani v decembri dočasná vláda podporovaná armádou vyhlásila Mursího hnutie Moslimské bratstvo za teroristickú organizáciu a obvinila ho z násilností. Za základe egyptského zákona sa obvinenia súvisiace s terorizmom trestajú smrťou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu