Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Novozvolený ukrajinský minister vnútra: Prepustil demonštrantov zadržaných počas nepokojov

Protesty na Ukrajine
Protesty na Ukrajine (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Nový ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov dnes nariadil prepustenie 64 demonštrantov zatknutých počas násilných nepokojov, ku ktorým došlo tento týždeň v centre Kyjeva. Oznámila to agentúra RIA Novosti.

Oleh Machnickij, stojaci na čele parlamentnej skupiny pre záležitosti generálnej prokuratúry, potvrdil, že do poobedňajších hodín miestneho času sa dostali na slobodu všetci zadržaní demonštranti.

Avakov, opozičný zákonodarca, ktorého zvolili za šéfa rezortu iba v sobotu, vyzval na vyšetrenie konania polície pri zrážkach. Pouličné násilnosti v Kyjeve sú najhoršími od roku 1991, kedy Ukrajina získala nezávislosť od Sovietskeho zväzu.

Podľa dnešného vyhlásenia ministerstva zdravotníctva bolo počas piatich dní bojov zabitých 82 ľudí a 645 utrpelo zranenia, pričom najmenej 16 obetí na životoch tvoria príslušníci polície, ktorí väčšinou podľahli strelným zraneniam.

Zintenzívňujúca sa patová situácia medzi vládou a opozíciou sa zmenila v utorok na krvavú drámu, keď sa dav protestujúcich ľudí stretol s jednotkami poriadkových síl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu