Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Výbuch v nákupnej štvrti zabil 2 ľudí: Na ulici zostali len zvyšky oblečenia a krv

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANGKOK - Pri výbuchu bomby v rušnej nákupnej štvrti v thajskej metropole Bangkok zahynuli v nedeľu dvaja ľudia a najmenej 22 ďalších utrpelo zranenia. Stalo sa tak krátko po tom, čo radikálni stúpenci premiérky Jingluck Šinavatrovej prisľúbili zakročiť proti protivládnym demonštrantom, ktorí paralyzujú časti mesta.

K zodpovednosti sa však zatiaľ nik neprihlásil. Bomba vybuchla neďaleko jedného z veľkých centier protestov, pričom na ulici populárnej nákupnej štvrte Račaprasong ostali stopy krvi a zvyšky oblečenia. Podľa zdravotníkov utrpeli tri deti vážne zranenia hlavy, pričom jedno z nich, 12-ročný chlapec, umrelo. Výbuch neprežila tiež 40-ročná žena.

Útok sa odohral krátko po tom, čo v sobotu večer ozbrojenci spustili paľbu na protivládnych demonštrantov v provincii Trat na východe krajiny, pričom zahynulo päťročné dievčatko. Ďalších 41 osôb tiež utrpelo zranenia. K sobotnému útoku došlo 300 kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta. Dieťa, ktoré stálo pri stánku s jedlom, zasiahli do hlavy. K činu sa nik neprihlásil, podozrenie však spadá rovnako na stúpencov premiérky. 

Thajskom otriasajú protivládne protesty už od novembra. Demonštranti žiadajú odstúpenie premiérky Šinavatrovej, ktorú obviňujú z korupcie. Aj v utorok zomrelo niekoľko ľudí počas zrážok v Bangkoku, keď sa polícia pokúsila vyčistiť miesta protestov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu