Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia v Ríme pokutuje za zlé parkovanie i po avízach cez Twitter

RÍM - Polícia v talianskej metropole Rím, kde sú vodiči povestní svojou vynaliezavosťou pri parkovaní, začala riešiť problémy s týmto neduhom pomocou internetu, konkrétne sociálnej siete Twitter.

Nový šéf polície Raffaele Clemente krátko po nástupe do funkcie vlani v decembri požiadal obyvateľov Ríma, aby prostredníctvom mikroblogov nahlasovali zlé parkovanie či iné dopravné priestupky.

Noviny La Repubblica dnes vo svojej reportáži konštatovali, že opatrenie malo veľký úspech, keď dovedna 3700 hlásení cez Twitter viedlo k 1000 vykonaným policajným obhliadkam a 588 udeleným pokutám.

Samotný Clemente dohliada nad kontrolou príspevkov na Twitteri. Dnes konštatoval, že bolo udelených 71 pokút, pričom odtiahnutých bolo 16 vozidiel.

Nový spôsob vynucovania si správneho parkovania v Ríme však rozdeľuje obyvateľov v tom, či ho považujú za správny. Proti je napríklad odborové združenie Opol, združujúce policajtov, i predstavitelia opozície v rímskej samospráve.

Tí tvrdia, že verejní predstavitelia, platení za svoju prácu, vyžadujú od obyvateľov spoluprácu v podobe bezplatného informovania, ktoré zároveň považujú problematické z hľadiska dodržiavania zákonov o ochrane súkromia.

"Väčšina reakcií, ktoré som si na internete prečítal, sú pozitívne. Tí, čo službu využívajú, nie sú špióni, sú to občania, ktorí chcú mať v meste lepší život," konštatoval podľa verejnoprávnej televízie RAI policajný šéf Raffaele Clemente.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu