Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sneženie v Rakúsku: Ochromená doprava v Korutánsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Rakúsku spolkovú krajinu Korutánsko v pondelok postihla ďalšia snehová kalamita, ktorá spôsobila prerušenie premávky na železničných tratiach ako aj uzavretie dôležitých cestných ťahov.

Podľa spravodajského portálu ORF museli z viacerých uviaznutých vlakov evakuovať cestujúcich a štátny dopravca vydal v súvislosti s počasím varovanie taktiež pre susedné Štajersko. V dôsledku strhnutia vedení polámanými stromami bolo na poludnie bez elektriny okolo 15-tisíc domácností.

Stromy pod náporom ťažkého snehu zatarasili aj mnohé cesty, zatiaľ čo premávku v tuneloch na korutánskej časti diaľnice A2 obmedzili elektrické výpadky. Dôvodom pre ďalšie uzávierky bolo nebezpečenstvo padania lavín.

Najnovšie problémy Korutánsko podľa ORF zažíva iba niečo vyše týždňa po predošlom "snehovom chaose", keď boli odrezané od sveta celé údolia. Ešte na prelome januára a februára platil na území Korutánska prvýkrát za posledné roky najvyšší stupeň lavínového nebezpečenstva. Nehody súvisiace s počasím si vtedy na juhozápade Rakúska vyžiadali najmenej dvoch mŕtvych.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu