Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Západné pobrežie Anglicka ohrozuje silná víchrica

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Víchrica s rýchlosťou vetra dosahujúcou až 160 kilometrov za hodinu ohrozuje v stredu západné pobrežie Británie. Meteorologický úrad preto vydal najvyššie, červené varovanie pre západný Wales a severozápad Anglicka.

Vietor s takouto rýchlosťou môže spôsobiť rozsiahle materiálne škody, výpadky elektrickej energie ako aj straty na životoch. Britániu sužujú rozmary počasia už od decembra, pričom január bol najdaždivejší mesiac za posledných 250 rokov. Najviac postihnutý je juhozápad Anglicka.

Na území anglických grófstiev Berkshire, Surrey a Somerset stále platí najvyšší stupeň povodňovej pohotovosti a v niektorých častiach krajiny by voda mohla ustúpiť až po niekoľkých týždňoch alebo mesiacoch.

Meteorológovia navyše predpovedajú ďalšie dažďové a snehové zrážky. Zaplavené sú aj dediny a mestá na úseku rieky Temža nad Londýnom, kde podľa BBC doteraz evakuovali okolo 1000 domácností. Ďalších najmenej 3000 je bez elektrickej energie. Povodne si tiež vyžiadali obmedzenia v železničnej doprave a premávka na viacerých tratiach je momentálne prerušená.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu