Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

VIDEO, z ktorého zostáva rozum stáť: Zvládli by ste to, čo táto dievčina (15)?!

Tanečnica sa okolo vlastnej osi točila 4 hodiny
Tanečnica sa okolo vlastnej osi točila 4 hodiny (Zdroj: YouTube)

PEKING - Ak patríte medzi tie prípady, ktoré sa otočia trikrát okolo svojej osi, rozbolí ich z toho hlava a strácajú koordináciu, tak na podobný kúsok ako pätnásťročná tanečnica hneď zabudnite. Tá sa štyri hodiny bez prestávky točila na galavečere čínskej televízie vysielanom pri príležitosti lunárneho Nového roka a rozpútala búrlivé debaty na internete. Niektorí diskutéri jej vystúpenie označili za "kruté".

Wej Cchaj-čchi, neter čínskej tanečnej hviezdy Jang Li-pching, bola vybraná ako "dievča času" na predstavenie čínskej štátnej televízie CCTV 30. januára. Wej, oblečená do bielych, dlhých, rozviatych šiat, štyri hodiny nonstop vírila na mieste na špeciálnom pódiu. Podľa čínskeho štátneho denníka China Daily mala znázorňovať "beh času a striedanie ročných období".

Mnoho ľudí pred predstavením, v jeho priebehu i po ňom vyjadrilo znepokojenie na čínskych sociálnych sieťach. "Nemožno to nazvať inak ako krutosť," napísal jeden z užívateľov na mikroblogu Weibo, ktorý je čínskou obdobou Twitteru. "Pre mňa bol akýkoľvek dojem krásy úplne zakrytý pocitom znechutenia," dodal.

"Pätnásťročná dievčina, ktorá sa štyri hodiny otáča na mieste, na to môžem povedať len to, že je to nechutné a zvrátené," napísal ďalší. "Kto mi môže vysvetliť význam jej štvorhodinového krúženia?" pýtal sa iný.

Podľa odhadov videlo reláciu 704 miliónov divákov a v dňoch nasledujúcich po predstavení sa Wej stala jedným z najvyhľadávanejších tém na čínskych sociálnych sieťach. Dievčina sama na svojom účte na mikroblogu Weibo niekoľko dní pred vystúpením všetok skepticizmus odmietla a svoj ​​tanec označila za istý druh meditácie.

"Niektorí ľudia tvrdia, že je to kruté, keď sa musím na galapredstavení otáčať štyri hodiny na mieste, ale v skutočnosti je to pre mňa duševné cvičenie," napísala. "Je to spôsob, ako vyskúšať svoje hranice, podobne ako to robia ľudia, ktorí sa pokúsia zdolať Mount Everest len preto, aby zistili, či to dokážu," dodala.

Každoročný galavečer v čínskej televízii CCTV, počas ktorého vystúpia známi tanečníci, speváci a komici, je tradíciou v Číne od roku 1983. Tento rok bola okrem iného pozvaná aj francúzska herečka Sophie Marceauová, ktorá zaspievala pieseň Edith Piaf La Vie En Rose spolu s čínskym popovým spevákom Li Chuanom.

.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu