Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pápež František sa prihovoril za rozvedených veriacich

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Katolícka cirkev by mala zabezpečiť, aby sa rozvedení ľudia necítili vylúčení z náboženského života, uviedol dnes pápež František, ktorého citovala agentúra DPA.

"Vyzývam duchovných, aby si položili otázku ako môžu pomôcť ľuďom, ktorí sa v takejto situácii ocitli," povedal, o rozvedených veriacich pápež delegácii poľských biskupov. Malo by sa im pomáhať aj preto, aby nezanevreli na svoju vieru a mohli vychovávať svoje deti v plnosti kresťanskej skúsenosti, dodal František.

Delegácii poľských biskupov pápež povedal, že ľudia, ktorí prežili rozpad svojho manželstva by nemali byť "vylúčení z milosti božej, bratskej lásky ostatných kresťanov a starostlivosti cirkvi o ich spásu." 

František pred poľskými biskupmi zároveň odsúdil moderné tendencie nazerať na manželstvo len ako na istú formu emocionálneho uspokojenia, ktorá sa môže zakladať ľubovoľným spôsobom a každý si ju môže prispôsobovať, ako sa mu zapáči. Svätý otec zároveň vyzval biskupov, aby pomáhali rodinám prežívať a vážiť si nielen chvíle šťastia, ale aj chvíle bolesti a slabosti.

Pápežove slová podľa agentúry DPA len podčiarkujú jeho snahu vykresľovať katolícku cirkev ako chápavú a nie doktrinársku inštitúciu. Pozorovatelia však nepovažujú za pravdepodobné, že by za Františkovho pontifikátu došlo k zásadným zmenám v oblasti cirkevnej vierouky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu