Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Podozrivý balíček českým olympionikom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Deň pred oficiálnym začiatkom zimných olympijských hier v ruskom Soči zasahovala v pražskej kancelárii Českého olympijského výboru polícia. Jednej zo zamestnankýň sa zdal podozrivý doručený balíček. Polícia počas asi hodinového zásahu evakuovala päť ľudí a uzavrela okolie.

Informácie priniesol český spravodajský portál iDNES.cz.

Pražská polícia prijala hlásenie o podozrivej zásielke po 9.00 h. Na miesto vyrazili okrem pyrotechnikov aj kriminalisti, zdravotníci a hasiči. Odborníci po preskúmaní balíčka zistili, že ukrýva propagačné predmety.

Koncom januára dostal Český olympijský výbor (ČOV) e-mail s teroristickou vyhrážkou. Podľa hovorcu ČOV Alexandra Klimenta išlo o rovnakú správu, akú dostali aj olympijské výbory ďalších európskych krajín.

Generálny sekretár ČOV Petr Graclík už skôr uisťoval, že bezpečnostné opatrenia v ruskom Soči budú dôkladné a "usporiadatelia nepodcenia ani najmenší detail".

ČOV a ministerstvo zahraničných vecí odporúčajú návštevníkom zimných olympijských hier dodržiavať nevyhnutné opatrenia počas pobytu v Rusku. Podľa ich slov je potrebné pri sebe neustále nosiť cestovný pas, zaobstarať si jeho kópiu, uložiť si telefónne čísla konzulátu v Soči i veľvyslanectva v Moskve.

USA dnes varovali letiská a letecké spoločnosti, že počas letov na olympijské hry by tuby na zubnú pastu mohli obsahovať látky na výrobu bomby priamo na palube lietadla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu