Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Výtržnosti v Prahe: Polícia zatkla päť opitých Dánov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Pražská polícia zaznamenala v centre metropoly najmenej päť mladých Dánov, ktorí sa opili a tiež nemali v poriadku doklady. Kontroly sa začali v nedeľu pred polnocou a týkali sa reštaurácií a barov, kam dorazili turisti v organizovaných zájazdoch. Vlani niektorí z turistov ničili hotely a spôsobili výtržnosti, polícia sa preto na nich tento rok zamerala v spolupráci s dánskou políciou.

Preverovania reštaurácií, ktoré mali severania rezervované, sa zúčastnilo niekoľko desiatok českých policajtov a štyria ich kolegovia z Dánska. Tí mali za úlohu najmä komunikáciu s krajanmi a riešenie prípadných konfliktov.

Prvého opitého mladíka našli policajti krátko pred polnocou v jednej z reštaurácií v blízkosti Staromestského námestia, v ktorej sa údajne prejavoval príliš hlučne. Devätnásťročný Dán nadýchal približne 2,5 promile. Vonku sa s ním potom bavili dánski policajti, ktorí sa ho snažili prinútiť, aby sa správal slušne. Mladík ale napádal českých policajtov, ktorí ho nakoniec museli pomocou donucovacích prostriedkov naložiť do auta a kvôli obsahu alkoholu v tele odviesť do nemocnice.

Ďalších opitých cudzincov našli policajti na Václavskom námestí, napríklad v klube Duplex, povedal hovorca polície Tomáš Hulan. Podrobné informácie o kontrolách bude mať polícia najskôr dnes dopoludnia.

Do Prahy zatiaľ prišlo najmenej 1800 mladých turistov z Dánska a Švédska niekoľkými cestovnými kanceláriami. Sú ubytovaní v minimálne troch hoteloch. Vlani niektorí z dánskych študentov spôsobili v Prahe výtržnosti, takže sa na nich tamojšia polícia tento rok zamerala v spolupráci so špecialistami z dánskej polície. 

Prvá časť turistov dorazila v nedeľu dopoludnia, dohromady ich hlavné mesto očakáva v nasledujúcich dňoch až šesť tisíc.

Dánski študenti majú prázdniny a do Prahy ich pozvalo niekoľko severských cestovných kancelárií. Na rukách by mali nosiť pásky určujúce koľko majú rokov. Či si pásiky na rukách nechajú, je ale len na nich. Ak si však študent mladší 18 rokov pásku zloží, aby oklamal obsluhu baru, vystaví sa tým podľa polície postihu.

Dáni majú rezervovaných viac ako desať reštaurácií, barov a klubov najmä v centre Prahy. Sú medzi nimi napríklad Karlovy kúpele alebo Duplex. Mladí turisti sa chcú veseliť tiež vo vodnom centre v Čestliciach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu