Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Beštiálny čin matky: Martina (31) mala zabiť tri vlastné novorodeniatka

Martina a telíčka neviniatok Zobraziť galériu (3)
Martina a telíčka neviniatok (Zdroj: Foto: tv nova)

VLASATICE – Neuveriteľne beštiálnym prípadom sa zaoberá Krajský súd v Brne. Na stole má spis 31-ročnej Martiny H., ktorá mala kruto zabiť svoje tri detičky. Podľa obžaloby takto bezhlavo a brutálne konala bezprostredne po pôrode. Telíčka neviniatok potom ukryla v pivnici. Hrozivé skutky sa mali stať v roku 2012 a o rok neskôr.

Neopísateľne hrozivý prípad vraždy až troch novorodeniatok sa stal vo Vlasaticiach na Brnensku. Podľa prokurátora Martina (31) mala bezprostredne po pôrode zabiť svoje novorodeniatka. Smrť tak privodila trom nevinným anjelikom. Po tom, čo brutálny skutok spáchala, bezvládne telíčka bábätiek ukryla v pivnici.

Beštiálny čin matky: Martina
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: tv nova)

Nikto si údajne nevšimol, že Martina bola tehotná, dokonca ani jej manžel. S tým, že by mohlo ísť o trestný čin, prišiel až ženin gynekológ.

Včerajší súdny proces bol srdcervúci a plný emócií. Martina nebola v psychickej pohode a keď prokurátor čítal obžalobu, rozrušene plakala. Počas pojednávania odmietla vypovedať a odvolala sa na svoje písomné vyjadrenie, ktoré pred časom poskytla novinárom. V ňom tvrdila, že k priznaniu, ktoré urobila, ju donútili policajti počas výsluchu. Tí ju mali vydierať, že už nikdy neuvidí svoje deti, ktoré s manželom vychováva. Pôvodne tvrdila, že ju k vražde detí prinútila zlá sociálna situácia a napäté vzťahy v rodine.

Beštiálny čin matky: Martina
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: tv nova)

Ako uvádzajú české médiá, Martinin obhajca potvrdil, že je na tom psychicky veľmi zle a zrejme ani naplno nevníma celý súdny proces. Zatiaľ nie je známe, či ide o premyslenú taktiku alebo skutočne trpí. Za vraždu troch vlastných detičiek jej hrozí až doživotie.  

Súdny proces a súdnoznalecké posudky

Tridsaťjedenročná matka, obžalovaná z vraždy svojich troch novonarodených detičiek, bola podľa znalcov schopná rozpoznať protiprávnosť svojho konania. Zo súdnoznaleckých posudkov vyplýva, že je podpriemerne inteligentná, je nezodpovedná a nedokáže si odoprieť alkohol a drogy. Duševnou poruchou však netrpí. Žena sa doteraz k vražde svojich potomkov priamo nepriznala.

České média však informujú, že podľa znalcov bola matka brutálneho činu schopná rozoznať protiprávnosť svojho konania a mohla ho ovládať. Na tzv. laktačnú psychózu, ktorá môže matky po pôrode postihnúť, sa podľa odborníkov obžalovaná nemôže vyhovárať.  

Znalcovi pri psychiatrickom vyšetrení Martina povedala: „Viem, že som to urobila, ale prečo, to neviem." Na súde však zdôraznila, že týmto tvrdením sa rozhodne nepriznala k vražde.

Smrť troch anjelikov

Ako tri neviniatka zomreli sa zrejme nepodarí zistiť. Keď mŕtve telíčka našli, pozostatky boli vo veľmi zlom stave. Podľa patológa Jana Krajsa, telíčka boli v totálne hnilobnom rozklade mäkkých tkanív, z ktorých ostali len mazľavé zvyšky šedohnedej hmoty.

Vo svojich predchádzajúcich výpovediach sa Martina priznala k tomu, že jedno z detí zadusila. Doteraz sa nevie, či sa ďalšie dve bábätká narodili mŕtve alebo zomreli preto, že im nebola poskytnutá starostlivosť.

Ako uviedla štátna zástupkyňa Zuzana Zámoravcová, žena v máji 2012 porodila vo svojom dome dvojčatá. Jedno z nich bolo dievčatko, pohlavie druhého dieťatka nie je známe. Matka potom bezvládne telíčka zabalila do uterákov, ktoré vložila do igelitovej tašky. Mŕtvolky svojich detičiek odniesla do pivnice objektu pri rodinnom dome.

Približne po roku sa desivá situácia zopakovala. Martina porodila dievčatko, ktoré podľa obžaloby opäť usmrtila.

Žena žila so svojim manželom a dvoma staršími deťmi v rodinnom domčeku. Aby ho získali, museli si vziať pôžičku, ktorú sa im však nedarilo splácať. Rodina sa dostala do problémov. Vznikli jej dlhy 800 tisíc až 900 tisíc českých korún. Znalci sa domnievajú, že práve veľké dlhy mohli matku prinútiť k vražde svojich potomkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu